Árpád
-2 °C
4 °C

A viharos szél megint átírhatja a síprogramot

2018.02.12. 11:07

Az erős szél már rendesen átalakított az olimpiai alpesisí-programját, és mivel még szerdán is hasonló lesz a időjárás, újabb módosításokra lesz szükség.

A szervezők a szombatra tervezett férfi lesiklást és a szombatra kiírt női óriás-műlesiklást is kénytelen voltak elhalasztani csütörtökre. A viharos erejű szélben egyrészt nem járnak a síliftek, másrészt veszélyt is jelentenek a széllökések, harmadrészt a fair versenyt sem biztosítják, jó hátszéllel tizedeket lehet nyerni egy-egy futam alatt.

Az időjárás miatt a keddi férfi kombináció is veszélybe került, és a szerdai női szlalommal is lehetnek bajok.

„Nem látunk nagy változást holnapra és szerdára sem. Mindannyian tudjuk, hogy a nagy széllökések miatt nem lehet gyorsasági számokat rendezni. A holnap döntő nap lehet, de akár nagyon könnyűvé is válhat, ha felkelünk, és látjuk, nem járnak a síliftek." – idézte a Reuters Markus Waldnert, az alpesi versenyek versenyigazgatóját.

Ha járnak a liftek, még akkor is lehet halasztás, a férfi kombinációt rajtja csúszhat el órákkal, a lesiklást később kezdhetik, és így a szlalom villanyfényes versennyé válthat. 

Waldner bízik benne, hogy csütörtökön már nem lesz problémájuk, és simán lemegy a férfi lesiklás és a női óriás-műlesiklás is. Igaz, arról is beszélt, hogy azon is gondolkodott már, hogy a lesiklást előre hozza szerdára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?