Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy nem is induló orosz lehet az olimpia fair play díjasa

2018.02.12. 17:51

Az orosz-amerikai viszony a sportban sem túl jó, főleg azután, hogy Oroszország nem is versenyezhet Phjongcshangban Oroszországként. Vlagyimir Putyin többször beszélt arról, hogy az amerikaiak azért robbantották ki a doppingbotrányokat, hogy az ő esélyeit csökkentség a választásokon. Ez persze a sportolókat kevéssé érdekli, az amerikai szánkós, az ezüstérmet nyerő Chris Mazdzer beszélt arról a Reutersnek, hogy mennyire jó az együttműködés közöttük.

„Ez minden Oroszország–USA sztereotípiával szembe megy, de az egyik orosz sportoló azt akarta, hogy használjam a szánkóját, mert nem hitt abban, hogy az olimpiára jöhetne. És akarta tudni, hogy mire vagyok képes. Ez a barátság és bizalom nagyon előremutató." – mondta Mazdzer.

000 ZB7JL

„A nevét nem árulom el. Őrületes volt, az egyik reggel történt. Ez megmutatja, hogy mennyire figyelünk a másikra, és az emberi kapcsolatok átívelnek az országokon, a sport és a kultúra ennek a csodálatos megvalósítója."

Mazder végül nem ment az orosz szánkóval, mert túl nagy volt hozzá, és így nem tudta megbízhatóan irányítani. Így is nagyra értékelte a felajánlást, mert a szánkósportban a technikai újítások nagyon meghatározóak, de inkább titkolják azokat, mint hogy megosszák másokkal a leggyorsabb felszerelésüket.