új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az MTI nyomán a program magyar idő szerint (a sportág után zárójelben, hogy hány számban hirdetnek győztest):

    Curling

    • férfi selejtező: Dánia-Svédország, Kanada-Olaszország, Koreai Köztársaság-Egyesült Államok, Svájc - Nagy-Britannia 1.05
    • női selejtező: Japán-Egyesült Államok, Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) - Nagy-Britannia, Dánia-Svédország, Svájc-Kína 6.05
    • férfi selejtező: Kanada - Nagy-Britannia, Koreai Köztársaság-Svédország, Svájc-Olaszország, Norvégia-Japán 12.05

    Műkorcsolya

    • páros rövidprogram 2.00

    Alpesi sí (1)

    • női műlesiklás (Hozmann Szonja, Maróty Mariann) 2.15 és 5.45

    Snowboard (1)

    • férfi félcső döntő 2.30

    Jégkorong

    • nők, B csoport: Svédország-Svájc 4.10, Koreai Köztársaság-Japán 8.40
    • férfiak, B csoport: Szlovákia-Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) 13.10, Egyesült Államok-Szlovénia 13.10

    Északi összetett (1)

    • egyéni - normálsánc 7.00, 10 km-es sífutás 9.45

    Gyorskorcsolya (1)

    • női 1000 m 11.00

    Biatlon (1)

    • női 15 km 12.05

    Szánkó (1)

    • férfi kettes, 1. futam 12.20 és 2. futam 13.30
  • Fenomenális, amit a közös koreai olimpiai női jégkorong-válogatott szimbolizál, megérdemli az elismerést - fogalmazott Angela Ruggiero, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának amerikai tagja, korábbi olimpiai- és világbajnok jégkorongozó. Kitért rá: nagy volt a nyomás az észak- és dél-koreaiakon, hogy közös csapatot indítsanak Phjongcshangban, tudták, mindenki figyelni fogja őket.

    "Fenomenális, amit a közös koreai olimpiai női jégkorong-válogatott szimbolizál a világnak. Valójában erről szól az olimpia" - mondta Ruggiero.

  • Valószínűleg újra kell festeni az amerikai csapat hokikapusainak a maszkját, mivel azon a Szabadság-szobor, a ország egyik jelképe, a fehér sas, illetve csillag szerepel. A NOB szabályrendjében az szerepel, hogy kapusmaszkra csak a nemzeti szín, a zászló, címer kerülhet. Ugyanakkor tiltja minden nemzeti indentitásra buzdító, vagy egyéb politikai üzenetet. Kit McConnell, a NOB sportigazgatója szerint az amerikai női kapusok fejvédője túllépi a NOB szabálykönyvében megfogalmazott elveket.

  • Az olimpia snowboardos sztárja, a 17 éves, dél-koreai származású Chloe Kim könnyedén nyerte az aranyat az Egyesült Államoknak. A félcsőben pörgő sztárok egyébként rendszeresen zenét hallgatnak a versenyük alatt. Chloé például az első futama alatt Lady Gagától a Paparazzit nyomta, utána Migos, Cardi B és Nicki Minaj MotorSport című számát. Ekkor már lényegében olimpiai bajnok volt.

    Az ausztrál Scotty James elmondása szerint AC/DC-t, hetvenes évek rockzenéit, vagy néha rapet hallgat. Már amennyire hallgat: a zene ugyan megy, de bevallása szerint valójában csak az első öt másodpercet hallja, utána annyira koncentrál, hogy inkább csak saját magát hallja belül – mondta a BBC-nek.

  • Aki venne jegyet a phjongcshangi téli olimpia február 25-i záróünnepségére, már eléggé elkésett, de a legdrágábból még rendelhet. 950 ezer koreai wonért (kb. 220 ezer forintért) még lehet venni, de van még 600 ezer wonért is (140 ezer forintért).

    A sportesemények ennél jóval olcsóbbak, a hivatalos jegyárak 20-100 ezer won között vannak – női 15 kilométeres biatlon, férfi kombináció a legolcsóbb –, de például a műkorcsolya páros döntőjére 600 ezer wont kell leperkálni egy jegyért.

  • Nem is akárhogyan, a hagyományos takarítóknak robotok is besegítenek a porszívózásba:

  • Ha most valaki megkérdezné tőlem, hogy mi a magyarok kedvenc sportja a téli olimpián, azt mondanám, hogy a hoki, és tévednék. Legalábbis a Google szerint, ami a YouTube-on streamelt sportok alapján összeállította, melyik ország melyik sportot imádja a legjobban:

    Az, hogy a hoki-nagyhatalomnak számító USA, Oroszország és Kanada a hokit szereti a legjobban, nem meglepő. A Közel-Kelet és Afrika jelentős részén, illetve Indiában és Franciaországban a curling a menő, míg Mexikóban, Dél-Amerika jelentős és Afrika déli részén a bobozást szeretik legjobban az emberek. Kína gyorskorcsolyapárti, az angolok és ausztrálok a snowboardért vannak oda, az európaiak pedig vegyes társaság.  

    Érdekesség, hogy a magyarok a románokkal és a balkáni országok nagy részével együtt a szánkóért van oda, vagy legalábbis ezt néztük a legtöbbet az elmúlt 12 hónapban a YouTube-on. 

    Ön szerint is a szánkót szeretjük legjobban a téli sportok közül?

  • Az olimpia negyedik napjának az utolsó versenyszáma a női jégkorongtorna Egyesült Államok-Oroszország meccse volt. Ezen az amerikaiak nagyon könnyen, kiütéssel nyertek 5-0-ra. Az utolsó harmadban már csak egy gól esett, ezt pedig Hannah Brandt szerezte. Az A csoportban Kanada és az Egyesült Államok áll veretlenül.

  • A phjongcshangi téli olimpia negyedik versenynapja (26 szám) után már 19 ország szerzett magának érmet. A németek állnak a legjobban, 5 arany, valamint 2-2 ezüst és bronz érmük van. A második helyen Hollandia van 4-4-2-es összesítéssel, majd a norvégok jönnek 3-5-3-mal. 

    Éremtáblázat:

    1. Németország (5-2-2) 
    2. Hollandia (4-4-2) 
    3. Norvégia (3-5-3)
    4. Kanada (3-4-3) 
    5. Egyesült Államok (3-1-2)
    6. Franciaország (2-1-1)
    7. Svédország (2-1-0)
    8. Ausztria (2-0-0) 
    9. Olaszország (1-1-1) 
    10. Koreai Köztársaság (1-0-1)
    11. OAR (0-1-4)
    12. Japán (0-1-2)
    13. Csehország (0-1-1) 
    14. Ausztrália (0-1-0) 
    15. Kína (0-1-0)  
    16. Svájc (0-10) 
    17. Szlovákia (0-1-0)  
    18. Finnország (0-0-2)  
    19. Kazahsztán (0-0-1) 

    Oroszországból "Olimpiai Sportoló Oroszországból" (OAR) megnevezéssel vehetnek részt a játékokon sportolók, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság államilag támogatott, rendszerszintű doppingolás miatt december elején felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot.

  • A gangneungi olimpia faluból ilyen buszmegállóból indulnak útnak a helyszínekre a sajtó munkatársai.

  • A férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Kläbo, a nőknél pedig a svéd Stina Nilsson nyerte a sífutók keddi klasszikus stílusú egyéni sprintversenyét a phjongcshangi téli olimpián. Mindketten első ötkarikás aranyukat szerezték.

    A 21 éves Kläbo esélyesként győzött, s ezzel ő lett minden idők legfiatalabb egyéni sífutó olimpiai bajnoka a férfiaknál. A döntőben fölényesen nyert, a második helyért azonban óriási csata zajlott az olasz Federico Pellegrino és az orosz Alekszandr Bolsunov között, előbbi végül két századmásodperccel bizonyult gyorsabbnak.

    Kónya Ádám már a selejtezőben búcsúzott, s a 68. helyen zárta a versenyt.

    A 24 éves Nilsson is pályafutása első olimpiai aranyát gyűjtötte be. Már a negyeddöntőben és az elődöntőben is meggyőző teljesítményt nyújtott, majd a hatos finálét is uralta. Mögötte a címvédő és világbajnok norvég Maiken Caspersen Falla és az orosz Julija Belorukova vívott nagy küzdelmet az ezüstért, végül minimális különbséggel előbbi ért előbb a célba.

    A két versenyt hóesésben és rendkívül hideg időben bonyolították le az Alpensia Sífutó Központban.

    Sífutás, női egyéni szabadstílusú sprint (1,25 km), olimpiai bajnok:

    Stina Nilsson (Svédország) 3:03.84 p

    2. Maiken Caspersen Falla (Norvégia) 3:06.87

    3. Julija Belorukova (Olimpiai Sportolók Oroszországból) 3:07.21

    sífutás, férfi egyéni szabadstílusú sprint (1,4 km), olimpiai bajnok:

    Johannes Hösflot Kläbo (Norvégia) 3:05.75 p

    2. Federico Pellegrino (Olaszország) 3:07.09

    3. Alekszandr Bolsunov (Olimpiai Sportolók Oroszországból) 3:07.11

    ...68. Kónya Ádám

  • A női hokitornán, az oroszok elleni meccs már 3-0-ra áll az Egyesült Államok javára. Jocelyn Lamoureux-Davidson 31:46-nál szerezte az amerikai csapat második gólját, majd a bedobás után ellopta a korongot kereső oroszoktól a játékszert és szép csel végén szerezte második gólját a meccsen. A 36. percben Gigi Marvin góljával pedig már 4-0 volt az állás.

  • Harmadik olimpiai aranyérmét nyerte női szánkóban a német Natalie Geisenberger: a phjongcshangi játékokon kedden egyesben győzött, megelőzve honfitársát, Dajana Eitbergert, valamint a kanadai Alex Gough-t.

    A 30 esztendős, hétszeres világbajnok Geisenberger négy éve Szocsiban egyesben és csapatban is diadalmaskodott, most pedig már a hétfői első futam után állt az élre.

    A vb-bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Eitberger a záró, negyedik futamban ugyan a leggyorsabbnak bizonyult, ám ez csak arra volt elegendő, hogy megőrizze összesítésben a második helyét.

    Szánkó, női egyes, olimpiai bajnok:

    1. Natalie Geisenberger (Németország) 3:05.232 perc

    2. Dajana Eitberger (Németország) 3:05.599

    3. Alex Gough (Kanada) 3:05.644

  • Avagy bukott, a lényeg hogy Emily Sweeney végül komolyabb sérülés nélkül megúszta balesetét a pálya rettegett kanyarjában. A hírek szerint ha segítséggel is, de saját lábán szállt be a mentőbe a versenyző, akit kivizsgálásra kórházba szállították.

  • 3:05,75-tel, nagy előnnyel nyerte meg a férfi sprintet a norvég Klaebo. Az ezüst viszont csak két századon múlt, az olasz Pellegrino 3:07,09, az Egyesült Sportolók Oroszországi csapata (OAR) tagja, 3:07,11-et futott, így Bolsunové lett a bronz.

    Az első helyen kvalifikált finn Hakkola csak a hatodik lett.

  • A női hokitorna, Egyesült Államok-Oroszország meccsen húsz perc játék után 1-0.

  • Holland arany és ezüst született az 1500 méteres gyorskorcsolya döntőjében: Kjeld Nuis 1:44:01-es idővel első, Patrick Rroest 85 ezred másodperccel lemaradva a második lett. A harmadik helyen a dél-koreai Kim Min Szeok végzett, Nagy Konrád pedig 5 másodperces hátránnyal 29. lett a 35 fős mezőnyben. 

  • Az olimpiák történetében először hirdettek győztest curling vegyespárosban, miután Kanada könnyedén, 10-3-ra legyőzték a svájciakat.

    Kanada ezzel az olimpia negyedik napján az éremtáblázaton a második helyre jött fel (3 arany, 4 ezüst, 2 bronz), előtte Németország áll (4, 1, 2), mögötte Hollandia (3, 3, 2).

    Kanada a tavalyi vb-n ezüstérmes volt, de nem ebben az összeállításban. A mostani győztesek már korábban is nyertek olimpiai aranyat, John Morris 2010-ben a férfi, Kaitlyn Lawes pedig négy éve a női csapatversenyben.

    A dél-koreai játékokon a körmérkőzéses selejtezőben is a kanadaiak bizonyultak jobbnak, akkor 7-2-re verték a svájciakat. A vegyespárosok számára most először rendeztek versenyt a téli olimpiák történetében.

    A végeredmény, olimpiai bajnok:

    1. Kanada (John Morris, Kaitlyn Lawes)

    2. Svájc (Jenny Perret, Martin Rios)

    3. Olimpiai Sportolók Oroszországból (Anasztaszija Brizgalova, Alekszandr Kruselnyickij)

  • Kacey Bellamy ütötte az amerikai női hokicsapat vezetőgólját az oroszok ellen az első harmad nyolcadik percében.

  • A női klasszikus sprint döntőjébe az orosz Julija Beljarukova, az amerikai Jesicca Digggins, a szintén orosz Natalja Naprjajeva, valamint két svéd (Stina Nilsson, Hanna Falk) és a norvég Maike Caspersen Falla került.

  • Az olasz Arianna Fontana révén először nem dél-koreai arany a szám történetében. A második a dél-koreai Csoj Minjong lett, mindössze 19 századnyi különbséggel, amely centikben mérve 22 cm különbség. Liu Shaolin Sándor barátnője, Elise Christie az utolsó körben csúszott ki.  Később a bírók kizárták a koreait, így Yara van Kerkhofé lett az ezüst, míg a kanadai Kim Boutin lett a harmadik. Christie végül bejött a célba, így ő végzett a negyedik helyen.

  • Nyolcan még nem versenyeztek az 1500 méteres gyorskorcsolya döntőjében, de Nagy Konrád már most nincs benne a legjobb 20-ban. A magyar sportoló a 22. helyen van, öt másodperccel elmaradva a legjobb Kjeld Nuis idejétől.

  • A női torna A csoportjának második fordulóját rendezik. Korábban Kanada 4-1-re verte a finneket.

  • A rövidpályás gyorskorcsolya férfi 5000 méteres váltójának a döntője. A hivatalos program szerint 13 órakor kezdődik. Kövesse akkor is az Indexen élőben.

  • Dél-Korea mögött, de félpálya előnnyel a második helyen olimpiai döntőt vívunk a rövidpályás gyorskorcsolya 5000 méteres férfi váltójában. Dél-Korea olimpiai csúcsot futott.

  • második a magyar váltó, már csak négy kör

  • Jön a hajrá és elléptünk a koreaiakkal együtt.

  • második a magyar váltó a rövidpályás gyorskorcsolya 5000 méteres váltójának elődöntőjében. 

  • A magyar váltó az első helyen áll. 

  • Mi még mindig a másodikak vagyunk, Korea mögöttünk és 28 körrel a vége előtt első a magyar váltó.