Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aki nem esett el, az dobogós lett a legveszélyesebb versenyszámban

GettyImages-918436274
2018.02.15. 10:01

Magyar idő szerint csütörtök reggel rendezték a férfiak snowboard krossz versenyét a phjongcshangi olimpián. Az aranyérmet a francia Pierre Vaultire nyerte, a második az ausztrál Jarryd Hughes, a harmadik pedig a spanyol Regino Hernandez lett.

Ahogy az a legveszélyesebbnek tartott versenyszámban lenni szokott, aki nem esett, az dobogós lett. Ezúttal különösen látványosan bizonyosodott be a dolog, mivel az első három mögött haladók egyszerre nyaltak el egy ugrató után, nagyjából fél távnál.

A győztes kiléte nem okozott meglepetést, Vaultier a szám címvédője és uralkodó világbajnoka. Az ezüstöt nyerő ausztrálnak ez volt az első olimpiája, ám a 2016-os X-Games győzteseként nem számított esélytelennek. (Viszont sokat elmond a boardercross veszélyeiről, hogy 2013 óta 5 térdműtéten esett át a még mindig csak 22 éves versenyző.)

Az igazi kakukktojás a spanyol volt, aki úgy lett harmadik élete harmadik olimpiáján, hogy eddigi legjobb ötkarikás szereplését a 2014-es 21. hely jelentette. 

(Borítókép:  Laurent Salino / Agence Zoom / Getty Images Hungary)