Jolán
2 °C
4 °C

Teljesen ismeretlen svéd lány szerezte a téli olimpia legnagyobb meglepetését

2018.02.15. 11:34 Módosítva: 2018-02-15 11:34:53

A csütörtök délelőtti 15 kilométeres biatlonverseny közben újságírók ezrei guglizták világszerte Hanna Öberg nevét, miután a svéd biatlonos a semmiből érkezve alaposan elverte a mezőnyt. A 22 éves biatlonista helyett a legtöbben valószínűleg az azonos nevű svéd fitneszmodell honlapján kötöttek ki, aki 700 ezres Instagram-tábora alapján nagyobbacska celeb lehet hazájában, míg a friss olimpiai bajnokot kis túlzással csak az edzője ismerte korábban.

Ez az Öberg nem az az Öberg:

Miután sikerült elszakadni a fitneszguru fotóitól, és megtalálni a biatlonos Hanna Öberget, akkor derül csak ki igazán, hogy az olimpia előtti eredményekben mennyire nem volt benne, nemhogy az aranyérem vagy a dobogó, de még a legjobb tízbe kerülés sem.

Egyéni versenyeket tekintve Öberg pályafutásának legnagyobb sikere eddig a 2016/17-es szezonban elért 5. hely volt egy világkupafutamon, 7,5 kilométeres távon. A 2017-es világbajnokságon az ugyanezen a távon megszerzett 40. helyezés volt a legjobb eredménye, míg 15 km-en – ahol csütörtökön olimpiai aranyat nyert – csak az 55. volt.

Hogy mégsem volt teljesen igazunk, amikor az előjelek teljes hiányáról beszéltünk, azt a 2016-os junior világbajnokságon szerzett 2 aranyérme és egy ezüstje mutatja. Persze a korosztályos hősökből a biatlonban sem lesz feltétlenül nagy versenyző a felnőttek között, eddig úgy nézett ki, hogy Öbergnek sem jött össze igazán a váltás, legalábbis mostanáig.

A 22 éves svéd lány az olimpiai arannyal nyilván egycsapásra ünnepelt sztár lesz hazájában, és valószínűleg a jövőben már senki nem fogja összekeverni egy fitneszcelebbel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?