Évek óta Micimackó-esőt kap az olimpiai bajnok műkorcsolyázó

2018.02.17. 14:43

Olyat már láttunk, hogy hokimeccseken jótékonysági akciók keretében több köbméternyi plüssállatot hajigálnak a nézők a jégre, de az érthetetlennek tűnik, hogy miért bombázzák meg a jeget csak és kizárlólag Micimackókkal a most már kétszeres olimpiai bajnok műkorcsolyázó, Hanyu Juzuru minden egyes szereplése után.

A micimackós sztori valamikor 2010-ben kezdődött, ekkor szúrták ki, hogy Hanyu a csekély értelmű medvebocs figuráját használja zsebkendőtartónak. A Micimackója persze mindig odakeveredett a pálya szélére is edzője kezében. És hát Hanyu is eljátszik vele olykor.

Ezek után a rajongók – nem kevés van belőlük, az igazi fanatikusok még a kanadai Torontóba is elutaznak Japánól, hogy lássák kedvencüket – arra a következtetésre jutottak, hogy leginkább Micimackók dobálásával fejezhetik ki elismerésüket.

Azóta, ha bárhol nyilvánosan feltűnik Hanyu, garantálható a Micimackó-eső. A leglátványosabb talán a 2015-ös shanghaji világbajnokságon jött össze. Akkor tíz gyereknek kellett összeszedni a jeget beborító plüss állatokat. Az után következő Javier Fernandez akkor azt mondta, hogy próbált úgy korcsolyázni a bemelegítéstkor, hogy ne ölje meg magát. A 2017-es vb-n pedig az amerikai Nathan Chen beszélt arról, hogy nehéz volt koncentrálnia a Micimackók miatt.

2018-02-16T052329Z 390160778 DEVEE2G0EZ59E RTRMADP 3 OLYMPICS-20

Azt Brian Orser edző sem tudja pontosan, hogy mi áll a Hanyu–Micimackó-kapcsolat hátterében. „Azt tudom, hogy Juzuru nagyon nagyon babonás, és azt hiszem, ez része a babonájának."

Az viszont nem, hogy minden bedobott plüssöt megőrizzen, többnyire gyermekkórházaknak viszik ki azokat.