Újrabb rekord műkorcsolyában: egy kűrben hat négyfordulatos

2018.02.17. 08:30

A férfi műkorcsolyában Szocsi után újra Hanju Juzuru győzött, de a szabad programban az amerikai Nathan Chen majdnem tíz ponttal verte a japánt. Chen előtt még sosem mutatott be senki olyan kűrt, amiben hat kvadralup, azaz négyfordulatos ugrás lett volna.

Az amerikai egy kvad lutz-cal nyitott, majd egy kvad flip-dupla toeloop kombináció következett, harmadik ugrása egy sima kvad flip lett. Hatodik elemenként kvad toeloop-tripla toeloopot ugrott, kvad toeloppal folytatta, majd az utolsó négyfordulatosa, a kvad salchow jött. Olyan sok pontot szerzett, hogy a 17. helyről az ötödikre katapultált. Minden idők ötödik legjobb szabad programját hozta össze, és 11 ponttal javított eddigi egyéni csúcsán.

 A rendkívül jól ugró Chen már azzal is történelmet írt a szezonban, hogy öt kvadralupot szorított bele egy kűrbe, de még rátett egy ugrást az olimpián.

„Egy ideje már dolgoztam ezen, de sosem jött össze egyben még. Már olyan sokszor elestem a korábban itt ahéten, hogy már úgy voltam vele, kijöhetek úgy, hogy mindent bedobok és meglátjuk, mi lesz. A katasztrofális rövid progarm után nagyon lent voltam a listában, talán lentebb, mint bármikor. Megengedtem magamnak, hogy elfelejtsem az eredményt, és teljesen arra fókuszáljak, hogy élvezzem azt, ahogy kimegyek a jégre." – magyarázta rekordját Chen.