Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Swaney szerette volna, ha felfigyelnek a freestyle síre, ez sikerült

2018-02-19T015840Z 1178508502 DEVEE2J05HSDR RTRMADP 3 OLYMPICS-2
2018.02.19. 09:24

Részben elégedett vagyok, de nagyobb részben nem. Magasabbra akartam ugrani, amikor kevésbé vagyok ideges, akkor ennél jobban is megy. A jövőben szeretnék ezen javítani. Annyiban elégedett vagyok, hogy Magyarországot tudtam képviselni, és bízom benne, hogy Magyarországon felfigyelnek erre a sportágra, és többen kezdenek majd ezzel a szakággal és versenyszámmal, a szabadsízéssel és a félcsővel foglalkozni

– nyilatkozta Swaney Elizabeth a nem túl jól sikerült phjongcshangi gyakorlatai után a síszövetség honlapján.

Az amerikaiból lett magyart a Reuters is megszólaltatta, nekik is azt mondta, hogy csalódott, amiért nem jutott be a döntőbe a selejtezőből, hiszen évek óta keményen dolgozott ezért a célért. „Minden forduló után igyekeztem magasabbra jutni a félcsőben, és még több fordulatot belerakni” – értékelt a 33 éves Swaney, aki egyébként csak 25 évesen kezdett síelni.

A bennem kételkedők csak arra ösztönöznek, hogy még jobb legyek. Keményen dolgoztam, hogy itt legyek az olimpián, csak 24 ember jutott el ide a világon. Ez a motivációm

– zárta.

Ellenfelei is véleményt mondtak Swaney-ről, a selejtezőt megnyerő kanadai Cassie Sharpe szerint aki keményen dolgozik, annak ugyanannyi joga van ott lenni az olimpián, mint bárki másnak, míg a második helyen záró francia Marie Martinod azt mondta, hogy nagyon nyitott személyiség, ahogy az olimpiai is, szerinte minden belefér egy ilyen versenyen.

Swaney gyakorlatai:

(Borítókép:  Elizabeth  Swaney a félcsőben. Fotó: REUTERS/Dylan Martinez)