Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Már most kudarc az olimpia új síszáma

2018.02.19. 13:25

Az olimpiát hajlamosak vagyunk minden más verseny fölött állónak tekinteni, pedig alpesi síben sem az. Ezt mutatja az is, hogy egyre több sztár mondja le az utolsó versenyszámot, az olimpián először szereplő csapatversenyt.

A már két aranyat nyerő Marcel Hirscher sem lesz ott szombaton a rajtnál. Az osztrák már az olimpia előtt eldöntötte, hogy nem vesz részt, mert attól tart, hogy veszélyztetné hetedik összetett világkupa-győzelmét. „Ha vállalnám a csapatversenyt, nem lenne időm felkészülni, nem lenne időm regenerálódni és visszaállni az európai időzónára. Négy nappal később Kranjska Gorán lesz óriás-műlesiklásom. Jó lenne itt lenni, de én profi vagyok, így nem lehetséges" – mondta Hirscher a Reutersnek.

Az amerikai Ted Ligety azt mondta, hogy ő akkor indulna, ha a nők összetett világkupáját vezető Mikael Shiffrin is ott lesz a csapatban. Shiffrin kihagyja a versenyt, így Ligety is befejezte az olimpiát az óriás-műlesiklással.

Ezek után valószínűleg az amerikaiak legnagyobb sztárja, Lindsey Vonn sem startol. Még ha eleve nem is fekszik neki a csapatverseny szlalompályája. „Hogy Ted elment, és Mikaela sem csinálja végig, nem hiszem, hogy nagy esélyeink lennének az éremszerzésre a topsportolóink nélkül, így valószínűleg én sem leszek ott."

Olyan norvég menők, mint Aksel Lund Svindal vagy Kjetil Jansrud sem lesznek ott a csapatversenyben, bár ők is inkább gyorsasági számokban erősek.

A vasárnapi csapatversenyben Magyarország is indul.