Árpád
-2 °C
4 °C

Az ambiciózus Swaney a toptízet célozta meg

2018.02.20. 10:00

Sokszor tanulságos visszanézni, hogy egy versenyző milyen tervekkel, álmokkal, vágyakkal érkezik az olimpiára, és távozik onnan.

A Magyar Olimpiai Bizottság csapatkönyvében a hirtelen hatalmas ismertséget szerző Elizabeth Swaney azt mondta, a top 10-be szeretne bekerülni.

24 versenyzőből 12 került a döntőbe: a nagyszülei miatt magyarrá lett versenyző 31,4 pontot ért, a fináléhoz 72,8 kellett volna. A csúszását itt nézheti meg.

A hazai szövetség az utolsó pillanatban már érezte a bajt, amikor látták a mozgását, de mégsem utasíthatták arra, hogy betegség címszóval lépjen vissza. 

Ambiciózus, önbizalomról tanúskodott a célkitűzése, mert legjobb eredménye világbajnokságról a 21. volt, bár azt nem jelölte meg, milyen körülmények között érte el.

A MOB csapatkönyvének – Budapestre jött a fotózásra, amikor kiderült, hogy kvótát kapott – elárulta hobbijait:

  • Divat és nyelvtanulás, eddig szokványos.
  • Szkeleton, ez ismert, hogy úgy szeretett volna kijutni az olimpiára. Bár először a műkorcsolya nyűgözte le.
  • Ninja warrior edzés – ez már kevésbé megszokott. 

Amit még megtudunk a csapatkönyvből: 27 évesen tért át a félcsőre, július 30-án lesz 34 éves.

Könnyen kikövetkeztethető, hogy a Los Angeles-i olimpia idején született. A kórházban már a játékokat figyelte. A Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy születése óta magyar állampolgár. 

A példaképe: Brendan Newby. Vagyis becenevén Bubba. Ő egy ír freestyle síző, aki szeptemberben 22 lesz éves. Huszonkettedik lett a keddi selejtezőben, így nem jutott tovább.

Szőcs Emőke sem talált bele, amikor a céljairól kérdezték. Ő a harminc közé szeretett volna bekerülni, ám végül a 77. helyen ért célba 10 kilométer szabad stílusú futás után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?