Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Liu Shaolin Sándor az olimpia hősszerelmese is lett

2018.02.22. 17:39

Olimpiai bajnok lett csütörtökön a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó Phjongcshangban, ez a magyar sport első téli olimpiai aranya. A négy csapattag, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba legendákká váltak, és hasonlóan legendásnak tűnik Liu Shaolin ünneplése is.

A csapat vezére alig hogy áthaladt a célvonalon, a pálya szélére mászó barátnőjét, a brit Elise Christie-t csókolta meg, nem is akárhogy. A pillanatot elkapták a tévékamerák és másik szögből a fotósok is.

liuchristie11

Párja nem véletlenül lehetett ilyen közel a pályához, Christie háromszoros világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyában, Phjongcshangban is indult, három számban is. Igaz, borzasztó két héten van túl: egyik számában kizárták, egy másikban kicsúszott és lesérült, a harmadikban kicsúszott és kizárták.

Jobb lába még komolyabban megsérült, így rögzítőcsizmában nézte barátja versenyét. A BBC és a The Sun külön cikket is írt róluk, kiemelve, hogy Christie barátja, Liu Shaolin Sándor szerezte Magyarország első téli aranyát.