Árpád
-2 °C
3 °C

Liu Shaolin Sándor az olimpia hősszerelmese is lett

2018.02.22. 17:39

Olimpiai bajnok lett csütörtökön a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó Phjongcshangban, ez a magyar sport első téli olimpiai aranya. A négy csapattag, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba legendákká váltak, és hasonlóan legendásnak tűnik Liu Shaolin ünneplése is.

A csapat vezére alig hogy áthaladt a célvonalon, a pálya szélére mászó barátnőjét, a brit Elise Christie-t csókolta meg, nem is akárhogy. A pillanatot elkapták a tévékamerák és másik szögből a fotósok is.

liuchristie11

Párja nem véletlenül lehetett ilyen közel a pályához, Christie háromszoros világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyában, Phjongcshangban is indult, három számban is. Igaz, borzasztó két héten van túl: egyik számában kizárták, egy másikban kicsúszott és lesérült, a harmadikban kicsúszott és kizárták.

Jobb lába még komolyabban megsérült, így rögzítőcsizmában nézte barátja versenyét. A BBC és a The Sun külön cikket is írt róluk, kiemelve, hogy Christie barátja, Liu Shaolin Sándor szerezte Magyarország első téli aranyát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?