Nem bírta a phjongcshangi havat, kiesett a világbajnok

2018.02.22. 04:49

A férfi szlalom legnagyobb meglepetése volt, hogy a szám legnagyobb esélyese és világbajnoka, Marcel Hirscher végig sem tudott menni a pályán, már az első futamban kiesett a phjoncshangi olimpián. Ha nyer, ő lehetett volna a harmadik alpesi síző, aki egy olimpián három aranyat szerez.

Hirscher a világkupában az egyik legjobban koncentráló versenyző, ebben a szezonban nem is volt még kiesése. Most pedig az az előnye is megvolt, hogy éppen edzője, Michael Pircher tűzte a pályát.

„Persze, hogy bosszantó a kiesés, de amilyen rossz tréningnapok voltak itt, el tudom fogadni" – mondta a Reutersnek Hirscher, aki korábban arra panaszkodott, hogy mennyire tele vannak a pályák, gyerekkorában kellett utoljára ennyi sízővel osztoznia.

„Ez az eredménye a kevés edzésnapnak és a kevés lesiklásnak, amelyeken még sebességet sem találtam." – mondta.

A világkupában vezető osztrák elismerte, hogy nem tudott a szokott módon sízni. Nem tudta kezelni a keményre fagyott havat, ami ugyanakkor tapadt is.

„Abszolút nem volt semmi önbizalmam ezen a fajta havon. Nagyon rosszul síeltem. De ez megtörténhet és a játék része. Vannak sikereid, de néha nincs jó napod." – nyilatkozta.