Ibolya
17 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Swaney apja szerint a lánya semmi rosszat nem csinált

DEBRE20180219001
2018.02.23. 09:40

Az amerikai sajtó továbbra is kiemelten foglalkozik a téli olimpián magyar színekben induló Elizabeth Swaney-ről, akinek szereplése enyhén szólva megosztotta az embereket.

A Deadspin megszólaltatta a síző édesapját, aki elmondta, hogy részben megérti a frusztrációt. "Láttam, hogy volt néhány amerikai női sportoló, aki kritizálta, és részben meg is értem a dühüket. De összességében semmi rosszat nem csinált Elizabeth. A meglévő szabályok szerint járt el, bár az jogos lehet, hogy ezeket  a szabályokat nem árt átgondolni, de senkinek nem okozott kárt azzal, hogy ott volt az olimpián. Ha nem indult volna, akkor bevitték helyette volna  28.-ként rangsorolt embert. Szerintem itt ez a fontos, kinek okozott kárt azzal, ami történt. Senkinek." - mondta a lapnak Tom Swaney. 

Szerinte nem lehet hibáztatni az olyan embereket, akik rájönnek, hogyan tudjak elérni a céljaikat, és végre is hajtják azokat, de a fotelszurkolókra jellemző negativitás, ami a lánya szereplését övezte, leginkább a nyugati világra és Amerikára jellemző.  Ő mindettől függetlenül nagyon büszke a lányára, és becsüli azért, amit elért.

Elizabeth Swaney magyar nagyszülei révén indulhatott magyar színekben félcsőben, és az utolsó helyen végzett a selejtezőben, miután különösebben nagy trükkök nélkül ment végig.

(Borítókép:  Czeglédi Zsolt / MTI)