Nem jutott ki az Eb-re a magyar röplabda-válogatott

2019.01.09. 22:16 Módosítva: 2019.01.09. 22:16

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott a macedón csapat otthonában az Európa-bajnoki selejtező hatodik, utolsó fordulójában szerdán, így nem jutott ki a kontinenstornára – írja az MTI.

Ugyan hazai pályán a magyar csapat meg tudta szorongatni a macedónokat, a szkopjei összecsapáson végig a hazaiak akarata érvényesült, a magyar válogatott csak időnként tudta megnehezíteni riválisa dolgát.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak feladóátlója, Nikola Gjorgiev volt 18 ponttal, magyar oldalon Németh 13, Baróti 10 pontot szerzett.

A román Bogdan Tanase által irányított válogatott egy 3-0-s vagy egy 3-1-es sikerrel még a kvalifikációban is reménykedhetett volna, de a vereséggel végül csoportja utolsó helyén zárt. A magyaroknak ez volt a hatodik meccsen az ötödik vereségük, csak Svájcban sikerült nyernie a csapatnak a selejtezők során.

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jutott ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe. A Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.

Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, 6. (utolsó) forduló, F csoport:

  • Macedónia-Magyarország 3-0 (21, 20, 21)