Trump nagyon megverte O'Sullivant a Masters-döntőben

2019.01.21. 12:11 Módosítva: 2019.01.21. 12:51

Egy kiélezett meccs volt kilátásban az egyik legrangosabb sznúkerverseny, a londoni Masters döntőjében, ahol a hétszeres bajnok Ronnie O'Sullivan az első itteni fináléjába jutott Judd Trumppal találkozott vasárnap.

Végül azonban Trump repülőrajtot vett, Ronnie O'Sullivan pedig a tizenhárom Masters-döntőjéből most kapott ki legnagyobb különbséggel: 10-4 lett a vége. O'Sullivan utoljára 2006-ban kapott ki ennyire döntőben, amikor John Higgins győzte le 9-2-re a Grand Prix-n, írja a worldsnooker.com.

A világranglista 5., 29 éves Trump 4-0-val nyitott, O'Sullivan pedig összesen 45 pontot lökött az első négy frém alatt. Az ötödiket megnyerte, de így is 7-1-gyel mentek el pihenni a délutáni szakasz után.

Az esti etap már kiegyenlítettebb volt, de hiába lökött két százas bréket Ronnie O'Sullivan, Trump előnye akkora volt, hogy 10-4-gyel ő vehette át a trófeát. Ronnie O'Sullivannek ez így is csak a harmadik veresége volt a szezonban.

Judd Trump a tornagyőzelem után szombaton Budapesten áll majd asztalhoz, ahol a IV. Magyar Snooker Gálán vesz részt a Gerevich Aladár Sportcsarnokban. Ezúttal négy ismert játékos lesz: Budapesten játszik a 2015-ös világbajnok Stuart Bingham, a belga Luca Brecel, aki egyébként a legmagasabb, 140-es bréket lökte az idei Mastersen, és a topjátékosok közé érő Jack Lisowski is.