Magyar győztese lett a tenerifei Ocean Lava triatlonnak

2019.02.18. 10:39

Badar Gergő nyerte meg a tenerifei Ocean Lava féltávú triatlonversenyt. A szegedi sportoló több mint hét percet vert a másodikra 1,9 kilométer úszás, 80 kilométer kerékpározás és 21 kilométer futás után.

Badar már a kerékpározás során az élre állt, és futás közben is sikerült megőriznie az első helyet

„Első alkalommal indultam ezen a versenyen egy edzőtábor zárásaképpen. Meglepően jól sikerült az úszás, még soha nem végeztem az első bolyban, most negyedikként jöttem ki a vízből. A bringán 5 kör várt ránk, ami az előzetes információval szemben nem volt sík, de gyorsan lehetett haladni, itt már sikerült átvennem a vezetést. A futásban szintén 5 kört kellett teljesíteni, aminek a második része elég kacskaringós volt, ez nem esett feltétlenül jól. A felvezető srác azonban szenzációs volt, elég jól lökdöste előttem az embereket, nem kellett senkinek se szólni, pedig a végére már nagyon sokan voltunk a pályán. Masszív 3:30-as tempóban sikerült futni, pedig „jól befűtöttek” a végére, ahhoz képest, hogy reggel még pulóverben érkeztünk, nagyon jó verseny kerekedett" – nyilatkozta a befutó után Badar.

Az európai Ocean Lava sorozat több mint versenyből áll, Magyarországhoz legközelebb Szlovéniában és Montenegróban is van állomása. A féltáv mellett olimpiai távon (1,5-40-10 km) is rendeznek futamokat.

Eredmények:
1. Badar Gergő (BIKE4YOUTENERIFE) 03:36:02
2. Benjamin Feraud (AS MIRAMONT TRIATHLON) 07:05 perc hátrány
3. Nicolás Domínguez Garcia (DISA-HPS TRIATLON) 11:09 perc hátrány