Máris van egy titkos esélyesünk a tokiói olimpiára

2019.02.26. 11:46

Major Veronika vasárnapi, sportpisztolyban aratott győzelme és olimpiai kvótaszerzése után kedden a női légpisztolyos számban hatalmas előnnyel nyert az Újdelhiben zajló sportlövő-világkupán, írta az MTI.

A 21 éves keszthelyi sportoló két napja 25 méteren finálés világcsúccsal szerezte meg az aranyérmet az év első vk-versenyén.

Major Veronika
Major Veronika
Fotó: Major Veronika / Facebook

Major futócéllövészetről néhány éve váltott pisztolyra, a 60 lövéses alapversenyben stabilan teljesített, 575 körös eredménnyel biztosan, negyedikként jutott be a nyolcas döntőbe.

Első tíz lövéséből mindössze egy volt 10 körnél rosszabb, az is 9,9 körös lett, így ekkor már a második helyen állót is több mint három körrel előzte meg. 

Ez után két lövésenként haladt tovább a mezőny, a 12. kísérlet után minden második sorozat után kiesett a leghátul álló. Majornak viszont nem kellett a búcsú miatt aggódnia, a folytatásban is sorra lőtte a 10-eseket, csupán két 9,0-ás és egy 9,1-es hiba csúszott be.

A 24., utolsó kört követően 245,1 kör állt a neve mellett, míg a második tajvani Vu Csia Jingé mögött 238,4.

Major Veronika eredményéről mindent elmond, hogy a szerb Zorana Arunovic világcsúcsától (246,9 kör) kevéssel maradt csak el, ám

a férfiak döntős rekordjánál 1,5 körrel jobbat produkált. 

A légpisztolyos mezőny másik két magyarjának nem sikerült jól a verseny: a világbajnoki bronzérmes Sike Renáta 566 körrel a 44., míg Egri Viktória 564-gyel az 50. lett a 78 fős mezőnyben.