Szolnoknak adományozza többmilliárdos sportvagyonát Nyerges Zsolt

2019.03.01. 12:01

Szolnok város önkormányzatának adományozza teljes sportvagyonát Nyerges Zsolt, a szolnoki illetőségű üzletember erről a SZOLJON.hu-nak beszélt. Az erről szóló szándéknyilatkozatot már alá is írta, és jelenleg is dolgoznak azon, hogy milyen jogi és szerződéses keretek között kerülhet át a városhoz a Nyerges-sportfólió a bajnokság.

A portál cikke szerint a sportlétesítmények már a bajnokság végéig átkerülhetnek a városhoz, és a klubok átadásáról is egyeztetnek. De hogy miről is van szó?

Nyerges sportvagyonába tartozik

  • a nyolcszoros magyar bajnok és nyolcszoros kupagyőztes Szolnoki Olaj kosárlabdacsapat,
  • a háromszoros bajnok és háromszoros kupagyőztes, BL-győzelmet és Európai Szuperkupát is szerző Szolnoki Dózsa vízilabdacsapat,
  • illetve a jelenleg az NB III.-ban szereplő Szolnoki MÁV futballklub,
  • de Nyergesé a szolnoki Vízilabda Aréna, a Tiszaligeti Stadion és több utánpótlás pálya és főépület is, amikre összesen több milliárd forintot költöttek.

Ezek többsége ráadásul az elmúlt években elég sikeresen működött hazai szinten. „A kosárlabdával 22 éve, a vízilabdával tíz éve foglalkozom, és ezalatt összesen 26 kupa- és bajnoki győzelmet szereztünk” – idézi a portál az elért sikerek kapcsán Nyergest, aki a részben az üzleti aktivitásának csökkentésével magyarázza a sportból való kivonulását, részben pedig azzal, hogy szülei belenevelték,

az embernek társadalmi felelőssége, hogy visszaadjon a közösségnek, amelynek tagja.

Azt nem tudni, hogy a felajánlott sportklubok és létesítmények üzemeltetése mekkora terhet jelent majd a szolnoki önkormányzatnak.

Nyerges a sportfólió felépítése kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek is köszönetet mondott, aki mindenben mellettük állt, és két létesítmény átadóünnepségén is személyesen megjelent.

Nyerges az elmúlt hónapokban különösen adakozó kedvében volt, tavaly novemberben Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe adta tovább a Simicska Lajostól korábban megszerzett Közgépet.  • Hírek
  • Bankszámla