Most egymilliárd forint tao-pénz érkezett Felcsútra

D MTI20140417102
2019.03.08. 14:35

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány továbbra is a tao-pénzek legnagyobb nyertese. Az MLSZ ebben a szezonban 2,3 milliárd forintot hagyott jóvá számukra és a magyar szövetség adatai szerint a napokban 1,039 milliárd forint érkezett, írta az mfor-hu . Ezzel a felcsúti akadémia már a teljesen szezonra kiutalt pénzek 82,5 százalékát hívta le március elejére.

Azt a honlap sem tudta, hogy ezt egyetlen cég, vagy több kalapozta-e össze az akadémiának, de az biztos, hogy a kormány kedvenc futballakadémiája már közel 20 milliárd forint állami támogatáshoz jutott.

Nem meglepő, hogy az állami cégek, vagy közbeszerzés legnagyobb nyertesei, elsősorban Mészáros Lőrinc nevéhez köthető vállalatok könnyedén osztogatják a milliárdokat, ugyanakkor más csapatoknál komoly gondot okoz a tao-s pénzek lehívása.

Például hiába hagyott jóvá az MLSZ a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiának 1,029 milliárd forintot, eddig mindössze 156 millióhoz sikerült csak hozzájutni. Vagy az Alba-Fehérvár Kosárlabda Kft. az elfogadott 1,4 milliárdból mindössze 30 milliót sikerült kivennie. Jól megy viszont az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. az 1,2 milliárdból 1,099 milliárdot összegyűjtött.

Ami a látványsportokat illeti, a szövetségek által jóváhagyott 116 milliárd forintból eddig 67,9 milliárdnyi támogatást hívtak le a sportegyesületek, szervezetek. A labdarúgásban és a vízilabdában járnak az élen a lehívásokban, míg a jégkorongnál az elfogadott 8.8 milliárddal kapcsolatban nincs információ még lehívásra.

(Borítókép: Pancho Aréna. Fotó: ifj. Döme László / MTI)