Perceken múlt, hogy elkerülte az új-zélandi mészárlást a bangladesi krikettcsapat

2019.03.16. 08:24

Hajszálon múlt, hogy elkerülte a pénteki, 49 halálos áldozattal járó új-zélandi terrortámadást az országban tartózkodó bangladesi krikettválogatott. A BBC cikke szerint nagyjából 50 méterre voltak az Al Noor mecsettől, amikor kitört a lövöldözés, ezt a csapat vezetőjétől, Khaled Mashudtól tudták meg.

„Ha öt perccel korábban érkezünk, borzalmas lett volna” – mondta Mashud, aki megerősítette, hogy a válogatottból mindenki jól van, már ami a fizikai állapotukat illeti, a lövöldözés ugyanis nagyon megviselte őket, többek a csapatbuszon sírtak a terrortámadás után. A 17 játékos végül épségben visszatért a csapat szállodájába.

A válogatott egy közeli sajtótájékoztatóról érkezett a busszal a mecsethez, a

szerencsés túlélésüket az okozta, hogy elhúzódott a szombati mérkőzés előtti tájékoztató, ezért a tervezettnél később érkeztek a mecsethez.

Ott épp leszálltak volna a parkolóban a buszról, amikor kitört a lövöldözés, a válogatottal nem is volt biztonsági kíséret, Új-Zélandon ugyanis a magas általános biztonság miatt ez nem szokás. A játékosokat a támadás ideje alatt a buszon tartották, lényegében mindent végighallgattak, eközben telefonon és közösségi médiás oldalakon kértek segítséget.

A bangladesi csapat szombati mérkőzését törölték.

A pénteki, 49 halálos áldozattal járó, vallási indíttatású christchurchi támadás ügyében már vádat is emeltek tömeggyilkosság vádjában az elkövető Brenton Tarrant ellen, aki április 5-én áll majd bíróság elé.  • Hírek
  • Hírek