Tarlós nem engedi, hogy a Margitszigeten legyen az öttusa-vb

2019.04.02. 12:54

Eredetileg a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendezték volna szeptember 2-9. között az öttusa-világbajnokságot, Tarlós István főpolgármester viszont azt mondta az InfoRádió Aréna című műsorában kedden, hogy mégsem engedheti meg, hogy a Margitszigeten tartsák az eseményt.

Az ok egyszerű:

nem tudja támogatni, hogy a volt Úttörő Stadion közepén egy külön medencét építsenek fel, miközben nagyon közel van a Hajós Alfréd Sportuszoda.

Az új helyszín valószínűleg a Kerepesi úti Nemzeti Lovarda lehet majd, miután a margitszigeti rendezés kapcsán egyik fél sem enged. Eredetileg a Kincsem Parkba tervezték a szervezők az eseményt, aztán került képbe a Margitsziget. A végeges helyszín pénteken derülhet ki.

Tarlós a műsorban beszélt a fővárosi futóversenyek és a Red Bull Air Race helyzetéről is, elárulva, hogy három-négy kiemelt futóversenynél több nem lesz Budapesten éves szinten, és ezt a helyi lakók is támogatják, illetve hogy amíg ő a főpolgármester, addig nem lesz Red Bull Air Race Budapesten. A versenyt végül Zamárdiban rendezik meg 2019-ben.