János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azt beszéltük, hogy engedjük el a kezünket, azt is tettük

798DA2E8-3CAD-46BA-A803-E36313256452
2019.04.24. 23:31

A budapesti asztalitenisz-világbajnokság negyedik napján az összes még versenyben lévő magyar egység búcsúzott. A nőknél a második kiemelttől vereséget szenvedő Madarász Dóra, Pergel Szandra páros  büszke teljesítményére. 

Szerdán Magyarországot már csak három páros képviselte. A versenynap elején Szudi Ádám és Pergel Szandra vegyes párosban a címvédő japán duóval, Josimura Maharuval és Isikava Kaszumival játszott a nyolcaddöntőben. A magyar páros nem adta meg könnyen magát, két szettet elvett a japánoktól.

Egyesben Madarász Dóra 4-0-s vereséget szenvedett a szingapúri Feng Tien-vej ellen a 16 közé jutásért. Így is ő volt egyesben a legjobb magyar. 

Madarász és Pergel délután párosban is játszott, nehéz feladat állt előttük, a második helyen kiemelt Szun Jing-sa, Vang Man-jü volt az ellenfelük. A magyarok bátran játszottak, 4-1-es vereséget szenvedtek, viszonylag szoros játszmákat hoztak le, a negyedikben csak 12-10-re verték őket.

„Felszabadultan mentünk a meccsre, tudtuk, hogy kockáztatnunk kell, hogy partiba legyünk velük. Sőt, a nagy labdameneteket mi tudtuk megcsinálni, nagyon sok extra pont összejött, amit a közönség is díjazott, élveztük a támogatásukat. A meccs előtt az volt, hogy engedjük el a kezünket, és ezt is tettük A szerva-szervafogadásban kellett betartanunk a taktikát, és ez sikerült is. Nagyon büszke vagyunk magunkra, hogy ilyen szintű meccset tudtunk játszani" – mondta Madarász Dóra az Indexnek. „Fantasztikus és színvonalas meccset játszottunk. Persze, lehetett volna még ennél is többet kihozni a meccsből, de azért elégedettek lehetünk" – tette hozzá Pergel. 

A férfiaknál az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros játszott a nyolc közé jutásért, de jó rajt után a portugál Monteiro és Apolonia átvette az irányítást, és elég könnyen verte 4-1-re a magyar duót.

A vb-n más országokat képviselve is játszottak magyarok. A román csapatban lévő Szőcs Bernadette nem okozott meglepetést, a 16 közé sem jutott be. A hongkongi Szú Vaj-dzsam Minnie 4-0-ra verte. Szőcsnek aztán párosban sem sikerült a továbbjutás, a 16 között egy észak-koreai duó ütötte ki a román egységet, és vegyes párosban is kikaptak egy hongkongi kettőstől.

A finneknél szereplő Oláh Benedek is nyolc közé jutásért játszott férfi párosban, de egy dél-koreai duó 4-0-val ejtette ki őket. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!