Egy tök ismeretlen golfozó nyert 1,4 millió dolláros tornát

2019.05.06. 19:01

Az eddig igazán komoly eredménnyel nem rendelkező amerikai Max Homa nyerte a profi golfozók legrangosabb sorozatának, a PGA Tournak a legutóbbi, vasárnap zárult állomását. Az Észak-Karolinában, Charlotte-ban rendezett Wells Fargo Championship összdíjazása a 7,9 millió dollár volt.

A 28 éves játékos a világranglista 417. helyéről várta a csütörtöki rajtot, ám a négy nap során mindenkinek meglepetést okozott. Minden napot az alapütésszámnál jobb teljesítménnyel zárt, pénteken különösen jól játszott, 63 ütésből ért végig a 18 szakaszon, majd vasárnap 67 ütéses teljesítménnyel biztosította be sikerét.

Homa ezzel karrierje első PGA-győzelmét aratta, amivel nem csupán 1,422 millió dollárt (412,4 millió forintot) keresett, hanem biztosította helyét az év második Major-tornáján, a jövő heti, New York-i PGA Championshipen és a 2020-as US Mastersen is.

Homa élete legnagyobb győzelme után azt osztotta meg Twitter-fiókján, hogy csak most jött rá, hogy amíg a versennyel volt elfoglalva, lemaradt a Trónok harca-sorozat, záróévadának negyedik részéről. Arra kérte követőit, hogy ne spoilerezzék el a történteket, de ha mégis megtennék, az sem érdekelné most, mert megnyerte első PGA-tornáját, és boldogabb már nem is lehetne.

(MTI/Index)