Álmos
0 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Babos Tímea másodszor is elbúcsúzott egyesben az idei Roland Garrostól

2019.05.28. 19:01

Babos Tímea szettelőnyről szenvedett vereséget, így a főtábla első fordulójában – immár végleg – kiesett a női egyesek versenyéből a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon.

A magyar játékos a selejtező harmadik, utolsó körében kikapott, ami rendes esetben azt jelentette volna, hogy véget ér számára a verseny. Csakhogy szerencsés vesztesként végül mégis bekerült a főtábla mezőnyébe, ahol kedden a szabadkártyás ausztrál Priscilla Honnal csapott össze.

Bő két héttel ezelőtt, a franciaországi Cagnes-Sur-Merben rendezett torna nyolcaddöntőjében Babos nyerte kettejük meccsét 7:6, 7:6-ra. A keddi mérkőzést is a világranglistán 148., 26 éves soproni teniszező kezdte jobban, 3:1-re, majd 5:3-ra is ellépett ellenfelétől, és az első játszmalabdáját kihasználva, 39 perc elteltével szettelőnybe került.

A folytatásban viszont magára talált a 21 éves rivális (132.), aki a második szett elején 3:0-ra elhúzott, majd brékelőnyét a szett végéig megtartva 34 perc alatt kiegyenlített.

A döntő szett is Hon fölényét hozta, 2:1-nél és 4:1-nél is elvette Babos adogatását, 5:1 után pedig kiszerválta a meccset, amely 1 óra 42 percig tartott. A magyar teniszező eddig csak egyszer, 2016-ban jutott túl a főtábla első körén a franciaországi salakpályás Grand Slam-versenyen.

Eredmény: női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Priscilla Hon (ausztrál)-Babos Tímea 3:6, 6:2, 6:1