Végleg vége a Red Bull Air Race-nek

2019.05.29. 13:03

A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezon után nem folytatja a Red Bull Air Race világbajnokságot. Az idei bajnokság három, már lekötött futamát még megtartják, így a június 15–16-i oroszországi, a július 13–14-i magyarországi és a szeptember 7–8-i japán versenyt, de nem tudni, hogy a naptárban szereplő indianapolisi és szaúd-arábiai versennyel mi lesz.

A Red Bull Air Race 2003-as kezdete óta több mint 90 futamot rendeztek világszerte. A cég közleménye szerint a sorozat hiába kínált kimagasló színvonalú sportélményt, nem vonzott akkora érdeklődést, mint a cég egyéb rendezvényei.

A közleményt a cég a köszönetnyilvánítással zárja, amelyben a pilótáknak, a csapataiknak, a partnereiknek, a fogadó városoknak, illetve a Red Bull alkalmazottainak köszöni meg a 16 éves munkát.

Megkérdeztük Tarlóst az Air Race zajáról, meglepő a válasz

Magyarországon eddig 12 versenyt rendeztek, melynek mindig Budapest volt a házigazdája. Tarlós István főpolgármester 2019-re nem adott engedélyt a verseny fővárosi megrendezésére, ezért kellett új helyszín után nézni. A lehetséges opciók közül gyorsan esélyessé lépett elő a Balaton és a Velencei-tó környéke, végül március elején Zamárdi nyert, itt lesz az utolsó magyar Red Bull Air Race.

(Borítókép: Huszti István / Index)