Nyerges átadott sportvagyonához 1,52 milliárdot utaltak ki Szolnoknak

2019.05.30. 19:09

Szolnok képtelen lenne fenntartani a Nyerges Zsolt által adományozott sportvagyont, ezért a város másfél milliárd forintos támogatást kap a kormánytól fenntartásra, írja a 24.hu.

A Simicska teljes cégbirodalmát átvevő Nyerges kora tavasszal jelentette be, hogy átadja a városnak a sportvagyonát, amibe elsőosztályú kosárlabda- és vízilabda csapat, NB III.-as futballklub tartozik a létesítmények (Vízilabda Aréna, Tiszaligeti Stadion, plusz más épületek) mellett. Nyerges márciusban úgy fogalmazott, hogy ő csak visszaad annak a közösségnek, amitől olyan sokat kapott. Akkor nem esett szó arról, hogy ki fogja majd fenntartani a csapatokat és a létesítményeket. 

Erre érkezett most válasz. A 24.hu úgy tudja, hogy az önkormányzat csütörtöki közgyűlésére egy olyan előterjesztést nyújtottak be, ami módosítja a 2019-es költségvetést. A város sportéletének hagyományaira és eredményeire tekintettel adott a kormány 1,52 milliárd forintot. Az önkormányzatnak a támogatás elfogadásáról kellett szavazni. 

A támogatás egy évre szól, 121 millió forintot a vízilabdások kapnak, 100 millió futball-létesítményekre megy, a fennmaradó 1,3 milliárdot működési célokra fordítanak. A 24.hu szerint Szalay Ferenc polgármester, aki a magyar kosárlabda-szövetség elnöke is, tárgyalást kezdett a kormánnyal, hogy minden évben megkapják ezt a támogatást.