Herman
1 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Magyarország női kézilabda-Eb-t rendezne 2024-ben

2019.06.28. 19:28 Módosítva: 2019.06.28. 21:00

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szeretne pályázni a 2024-es női kézilabda-Európa-bajnokság rendezésére – írja az MTI. 

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága közzétette a 2024-es női Európa-bajnokság –az első 24 csapatos női kontinenstorna – megrendezését fontolgató országok listáját. Az eseményre Magyarország is szeretne pályázni, így jelezte érdeklődését az EHF-nek.

Az európai szövetségnek még nem a konkrét pályázati szándékot kellett jeleznünk, csupán az érdeklődést a rendezési jog iránt – mondta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, az EHF-vb tagja.

Mindenképpen érdekli a magyar szövetséget a torna megrendezése, elképzelhető, hogy több más pályázóval együtt közösen, erről már egyeztettünk az osztrák és a svájci szövetséggel is.

A 2024-es női Európa-bajnokság rendezési joga iránt Ausztria, továbbá Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen, Magyarország, Oroszország, illetve Svájc érdeklődik.

A végleges pályázati szándékot szeptemberig kell elküldeniük a kandidáló szövetségeknek, a torna rendezési jogáról az EHF decemberben dönt.

Magyarország–Szlovákiával közösen – 2022-ben férfi Európa-bajnokságnak ad otthont.