Hivatalos: João Félix 126 millió euróért megy az Atlético Madridba

2019.07.03. 21:13 Módosítva: 2019.07.03. 21:13

Az Atlético Madrid szerdán klubrekordot jelentő összegért leigazolta a Benfica 19 éves portugál válogatott labdarúgóját, João Félixet, aki hét évre írt alá - írta az MTI. Az Atlético nem közölte a vételárat, de a Benfica szerint 126 millió eurót kap a támadóért. A madridiak eddigi rekordigazolásának a francia szélső, Thomas Lemar számított, akiért tavaly 72 millió eurót fizettek az AS Monacónak.

A több európai élcsapat figyelmét felkeltő Félix az elmúlt szezonban mutatkozott be a Benfica első csapatában, ahol azonnal meghatározó játékos lett: 26 bajnoki mérkőzésen lépett pályára - 21-szer kezdőként -, 15 góllal és 7 gólpasszal segítette aranyéremhez csapatát.

A Nemzetek Ligájában Félix tagja volt a hazai rendezésű négyes döntőn aranyérmes válogatottnak. A labdarúgó a Svájc elleni elődöntőben mutatkozott be a nemzeti együttesben, a Hollandia elleni fináléban azonban nem kapott játéklehetőséget.

Félix minden bizonnyal a francia Antoine Griezmann pótlására érkezik, aki már korábban bejelentette, hogy nyáron távozik az Atléticótól. Griezmann 200 millió eurós kivásárlási ára július elsején 120 millióra csökkent, spanyol sajtóhírek szerint a francia játékos szóban már elkötelezte magát a bajnoki címvédő FC Barcelonához. Felixről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.