Kornélia
-1 °C
15 °C

Mobiltelefonokból gyártják a tokiói olimpia érmeit

2019.07.11. 10:29

Összegyűlt a kellő mennyiségű alapanyag ahhoz, hogy a jövő évi olimpiai játékok összes érmét, illetve a dobogókat is újrahasznosított anyagokból gyárthassák le - közölték csütörtökön a szervezők.

Japánban környezetvédelmi kampányt indítottak két éve a projekthez, melyben a lakosságtól gyűjtöttek össze mobiltelefonokat és más kütyüket, melyek feldolgozásának köszönhetően mind az 5000 érmet le tudják gyártani.

  • 32 kg aranyat
  • 3500 kg ezüstöt
  • 2300 kg bronzt

dolgoznak fel a mintegy 79 tonnányi elhasznált tárgyból, köztük a

6,2 millió darab mobiltelefonból.

Ezüstből kellett a legtöbb, ugyanis az olimpiai szabályok szerint az aranyérem is ezüstből készül, legalább 6 grammnyi aranybevonattal.

További jó hír, hogy az érmek mellett a 100 darab dobogót is újrahasznosított szemétből állítják elő, ehhez 45 tonnányi műanyag hulladékot szedtek össze - írta az Insidethegames.biz.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.