Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Eb-arannyal hangol tovább az olimpiára az egyik titkos esélyesünk

2019.07.14. 13:34

Már februárban titkos esélyessé lépett elő a 2020-as tokiói olimpiára a sportlövő Major Veronika, aki világcsúcsot lőve szerezte meg olimpiai kvótáját, ráadásul sportpisztolyban és női légpisztolyban is nyerni tudott a világkupa újdelhi állomásán.

Major most a gyenesdiási 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokságon nyerte meg a 40 vegyes versenyszámot, a vasárnapi döntőre már az első helyen érkezett a szombati nap után. Major végül 380 körös teljesítménnyel nyerte az Eb-t, második helyen az ukrán Galina Avramenko zárt 377 körrel, míg a harmadikon az orosz Irina Izmalkova 375-tel, írja az MTI.

Reggel úgy keltem, hogy éreztem, jól fog menni a lövészet. Nagyon koncentráltam már a szólításom előtt is, mert akartam ezt a sikert. Az utolsó 8-ast leszámítva elégedett vagyok a mai eredményemmel (is). Örülök a 380 körös teljesítménynek és a sporttörténelmi aranyéremnek is, hiszen korábban a nőknek ebben a szakágban, 50 méteren nem rendeztek Eb-t

– idézi a Magyar Sportlövők Szövetségének honlapja Majort, aki azt is elmondta, hogy különösen fontos neki ez a siker, hiszen keszthelyiként ott nyert, ahol elkezdett lőni. Azt is elmondta, hogy rövid pihenőt tart, majd elkezdi a felkészülést pisztollyal az augusztusi, riói világkupára és a szeptemberi 25 méteres Európa-bajnokságra.

A férfiaknál a lengyel Lukasz Czapla lett az első 395 körrel, a legjobb magyar, Tasi Tamás 384 körrel 11. helyen zárt, Boros László 380, Sike József 376 körrel fejezte be a 40 vegyes számot.