Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Megtámadták a budapesti Maccabi Játékok egyik idős önkéntesét

2019.08.01. 20:32

Garázda támadás érte a Budapesten rendezett Maccabi Európa Játékok egyik önkéntesét. Az egyik olvasónktól kapott információt a játékok sajtóirodája is megerősítette.

A sajtóiroda arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy hétfőn, az esti órákban támadták meg azt a nyugdíjas férfi, aki a Maccabi Játékok egyik önkénteseként is dolgozik. A sérülthöz egy villamosvezető hívta ki a rendőröket. A XIII. kerületi, majd később a VI. kerületi kapitányság rendőrei is kijöttek, mert a két kerület határán történt a támadás.

A rendőrök mentőt hívtak, ami az ügyeletes kórházba vitte a sérült férfit. Az önkéntes a vizsgálatok után hazamehetett, és két nap pihenés után már újra a játékokon dolgozott.

„Habár az érintett elmondása, valamint a hatóságok rendelkezésére álló eddigi információk alapján semmilyen körülmény nem utal arra, hogy a garázda inzultus bármilyen összefüggésben állna az áldozat önkéntes segítői helyzetével, a Játékok szervezői felvették a kapcsolatot a hatóságokkal és azt kérték, hogy az eljárás során tisztázzák, van-e bármilyen köze az inzultusnak ahhoz, hogy a sérelmet szenvedő személy a 15. Maccabi Európa Játékok önkéntese" – írta a sajtóiroda.