Szurkolói próbára ment, profi baseballszerződés lett belőle

2019.08.03. 09:32

96 mérföld/órás (154,5 km/h-s) labdát dobott a Colorado Rockies egyik meccse alatt egy szurkolói kihíváson, röviddel utána profi baseballszerződést kapott, írja a legtöbb amerikai lap a 23 éves Nathan Pattersonról.

Bár a sztori azért nem ennyire álomszerű, tény, hogy Patterson meglehetősen furcsa módon jutott el a profi ligában, az MLB-ben szereplő Oakland A's-hez.

Patterson története egy picit messzebbre nyúlik vissza, mint egy sima dobóketreces próbálkozás a Rockies meccsén, de még úgy is csodával határos a profi szerződés – amivel azért jó esetben is csak az A's fiókligás csapatainak egyikében, tehát alsóbb szinten kezd majd –, hogy Patterson 2018 augusztusában keltette fel több csapat érdeklődését, amikor egy nashville-i meccsen is 96 mérföld/órás dobást villantott egy hasonló dobóketreces próba alatt.

Előtte állítólag évekig nem dobált a szervezett keretek között utoljára középiskolában baseballozó Patterson, aki a 96 mérföld/órás kísérlet után komolyabban is elkezdett foglalkozni saját dobásaival. Januárban viszont elütötte egy autó, amitől kicsit visszaesett a fejlődése.

Az Oakland A's februárban vette fel vele a kapcsolatot, ám konkrét részletekig csak azután jutottak, hogy a Rockies júliusi meccsén több dobását is jóval 90 mérföld/óra fölött mérték be, ami után most csütörtökön szerződést is kapott.