Gyöngyi
4 °C
13 °C

A férfi és a női öttusa váltó is bronzérmet szerzett az Eb-n

2019.08.07. 19:59

Bronzérmet nyert a Málits István, Bereczki Richárd és a Barta Luca, Réti Kamilla összeállítású váltó az angliai Bath-ban zajló öttusa Európa-bajnokságon, számolt be az MTI. 

A magyar férfi kettős jól kezdett, vívásban 24 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett, ezzel minimális különbséggel második lett, majd úszásban a nyolcadik eredményt érte el, így két szám után harmadik volt. A lovaglás során viszont négy akadályveréssel visszacsúsztak a magyarok, ebben a számban hetedikek lettek, így a kombinált versenynek is - amelyben mindegyik váltótag 2x800 méter futott és két sorozatot lőtt - hetedikként vághattak neki. Ebben előbb Bereczki a negyedik helyre jött fel, majd Málits az utolsó körben, még a hajrá előtt elfutott orosz ellenfelétől. A kombinált számban a második legjobb eredményt érték el.

A női váltó úszásban ötödik lett, a vívást pedig 17 sikeres és 15 elveszített asszóval másodikként zárta, amivel két szám után harmadik volt az öt duót felvonultató mezőnyben. A lovaspályán két akadályveréssel és egy kis időtúllépéssel negyedikként végeztek a magyarok, ezzel megőrizték pozíciójukat, csakúgy, mint a kombinált számban a harmadik legjobb időt elérve.

A férfi váltóban az Európa-bajnok Nagy-Britannia lett, a második helyezett pedig Ukrajna. A női váltót Oroszország nyerte, és az olasz csapat ért el ezüstérmet. Csütörtökön a férfi, pénteken a női hagyományos verseny selejtezőjét rendezik, szombaton és vasárnap pedig a döntőkre kerül sor, amelyekben nyolc-nyolc olimpiai kvótát osztanak ki.