Két év kihagyás után visszatér a tornász Berki Krisztián

2019.08.15. 13:24

A Magyar Torna Szövetség csütörtökön bejelentette, hogy vállsérülése miatti, több mint kétéves kényszerpihenője után szeptemberben, a szombathelyi világkupa-versenyen tér vissza Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász – írja az MTI.

Az UTE olimpiai, világ- és Európa-bajnoka indul a versenyen, egy héttel előtte az országos bajnokságon viszont még nem lesz ott. A 34 éves lólengés-specialista 2017 áprilisában ezüstérmet nyert a kolozsvári Európa-bajnokságon, azóta viszont vállfájdalmai miatt két műtéten is átesett, és nem tudott versenyezni.

A szombathelyi vk-versenyen, illetve októberben a stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon ugyanakkor nem lesz ott Dévai Boglárka, aki tavaly augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságon aranyérmet nyert ugrásban, ám ezt követően egy lábujjsérülés miatt műtétre volt szüksége. A kórházban bakteriális fertőzést kapott, és a szövődmények miatt hónapokig járni is alig tudott, és bár felépült, csak néhány hete állt újra edzésbe.

A szombathelyi világkupa-versenyen magyar részről hat férfi és négy női tornász lesz majd ott, de a rendező országnak lehetősége van versenyen kívül is indítani sportolókat. Az eseményen több mint harminc ország több mint 150 versenyzője szerepel majd.