A litván Suduva lesz a Fradi ellenfele az Európa Liga-selejtező utolsó körében

2019.08.15. 20:56 Módosítva: 2019.08.15. 21:02

Meglepetéseredmény született a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik körében csütörtök este. A papíron jóval gyengébbnek tartott Suduva otthon is győzni tudott a Maccabi Tel-Aviv csapata ellen, ami azt jelenti, hogy a litván csapat lesz a Bajnokok Ligájából kiesett Ferencváros ellenfele a második számú európai kupa selejtezőjének playoffkörében.

A Suduva egygólos előnyből várta a visszavágót, az eredményt azonban otthon se bízták a véletlenre. Már a 12. percben vezetést szereztek Tobcagic góljával, aztán a félidő utolsó percében Tadic duplázta meg az előnyt, így a Maccabinak már három gólt kellett volna lőnie a továbbjutáshoz. Ez azonban nem jött össze, csak szépíteni tudtak az izraeliek 86. percben Blackman révén, így a litván csapat 4-2-es összesítéssel jutott tovább az utolsó körbe.

Ez lesz zsinórban a harmadik rájátszása a Suduvának az Európa Ligában, tavaly a skót Celtictől kaptak ki 3-1-es összesítésben, két éve pedig a bolgár Ludogorec győzte le őket 2-0-ra. 

A Ferencváros és a Suduva párharcának első meccse augusztus 22-én lesz Litvániában, majd egy héttel később itthon, a Groupama Arénában lesz a visszavágó. Bár a Suduva magabiztosan jutott tovább az előzetesen esélyesebbnek vélt izraeli bajnok ellen, a következő párharc esélyese így is a Fradi lesz.