Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Már az éremfutam előtt megnyerte az előolimpiát a világbajnok magyar vitorlázó

2019.08.21. 13:28 Módosítva: 2019.08.21. 13:29

Berecz Zsombor már az éremfutam előtt megnyerte az Enosimában zajló vitorlás előolimpiát finn dingiben, miután tíz futam után behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen álló holland Nicholas Heiner előtt – írja az MTI.

Ilyen még eddig nem volt, hogy a medal race előtt, de megnyertem a versenyt. Iszonyatosan kiegyensúlyozott hetem volt, és ez a mai nap sem volt másképp. Nagyon jól vitorláztam, odafigyeltem az ellenfelemre, hogy mögöttem legyen mindkét futamban. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertem, de azért különösen, mert ezt tűztük ki idén a fő versenyemnek.

– értékelt a magyar vitorlás szövetség honlapján a magyar versenyző, hozzátéve, hogy  az, hogy így sikerült időzíteni a teljesítményemet, azt jelenti számára, hogy jó irányba haladnak.

A világbajnok magyar versenyző az élről várta a szerdai napot, amelyen előbb másodikként ért célba, majd 12. lett, de ezt a helyezését kiejtette. Berecz két futamot nyert, négyszer a második, kétszer a harmadik helyen ért célba, a tíz futam során pedig kilencszer végzett az első nyolcban. Így jelenleg 23 ponttal vezet a második holland Nicholas Heiner előtt, előnyét pedig már a duplaszorzós éremfutamban sem lehet behozni.

Az előolimpián rajta kívül két magyar volt még érdekelt:

  • Érdi Mária eddig remekül szerepel Laser Radialban, két futam után vezetett, és a harmadik helyen várhatja a csütörtöki éremfutamot,
  • a szintén tokiói kvótás Vadnai Benjamin pedig Laser Standardban a 17. helyen zárt az előolimpián a 35 hajót számláló mezőnyben.