Rekorddöntés közben halt meg a világ leggyorsabb női sofőrje

2019.08.28. 23:09

Meghalt Jessi Combs, a világ leggyorsabb női sofőrje, írja a BBC. Combs rekorddöntés közben szenvedett balesetet az autójával, és szörnyethalt. Combs az oregoni Alvord-sivatagban próbálkozott azzal, hogy megdöntse a leggyorsabb földi sebesség rekordját.

Combs korábban kiérdemelte a leggyorsabb nő négy keréken becenevet, miután 2013-ban egy sugármeghajtású North American Eagle Supersonic Speed Challenger autóval megdöntötte a sebességi rekordot 632 km/órával, amivel a Totalcar szerint 48 év után megdöntötte a női csúcsot. Tavaly októberben pedig rátett még egy lapáttal, amikor 767 km/órás sebességgel döntötte meg újra a rekordot. A balesete előtt azzal próbálkozott, hogy még ezt a rekordot is megdöntse, miután egy korábbi tesztkörön sikerült neki a 777 km/óra is.

Combs a versenyzés mellett vezette a Mítoszrombolók című műsort, illetve több autós tévémagazint is, illetve rengeteg autós kategóriában volt az első nő. Mindig fontos volt neki a nők támogatása, például saját hegesztőfelszerelést forgalmazott kifejezetten nőknek, illetve többekkel online támogatta abban a nőket, hogy ipari készségeket tanuljanak.

Jessi Combs 39 éves volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport