Bekérették a magyar nagykövetet Szlovákiában a szlovák-magyar meccs miatt

2019.09.12. 21:36

Magyarország hétfőn hazai pályán 2-1-re kikapott Szlovákiától az Eb-selejtező legutóbbi fordulójában, ezzel alaposan megnehezítve a saját dolgát.

A meccsen a szurkolók nem viselkedtek kifejezetten úriember módjára, a magyarok például kifütyülték a szlovák himnuszt, valamint a meccs alatt többször szidalmazták az ellenfelet, ezért Szlovákiában bekérették a magyar nagykövetet - írja a Parameter.sk.

„Az efféle megnyilvánulások elfogadhatatlanok nemcsak a stadionban, hanem mindenhol máshol is” - írta közleményében a szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma arra reagálva, hogy a magyar szurkolók Szar Szlovákia és hasonló sálakkal, transzparensekkel jelezték, hogy nem tetszik nekik az ellenfél.

A szlovák külügy szerint az ilyen megnyilvánulások ronthatják a két ország közötti viszonyt. Pető Tibor nagykövetet is azért kérették be, hogy elmondják neki, szeretnék, ha Magyarország nagyobb hangsúlyt fektetne arra, hogy a két ország között megmaradjon a jó viszony.

A meccsen elhangzott rigmusok és bemutatott feliratok miatt egy feljelentés is érkezett a szlovák Főügyészséghez faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás ügyében.

(via 444)