Domonkos, Dominika
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Orbán Viktor megmutatta a teraszát az orosz sztárnak

2019.09.14. 10:39

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken délután a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát, akit Fürjes Balázs államtitkár, a Budapesten ezen a hétvégén zajló World Urban Games (WUG) szervező bizottságának az elnöke kísért el - írta a Nemzeti Sport.

A kétszeres olimpiai bajnok korábbi rúdugró Iszinbajeva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Sportolói Bizottságának a tagja, így a WUG eseményein az olimpiai programba már bekerült vagy várhatóan a jövőben bekerülő sportágakat is tanulmányozza.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát
Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát
Fotó: Szecsődi Balázs / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor gratulált Iszinbajevának a tíz évvel ezelőtt beállított, azóta is érvényben lévő, emblematikus világcsúcsához (nőként egyedül ugrott át öt méter fölötti magasságot), illetve a 2004-ben Budapesten fedett pályán elért világbajnoki aranyérméhez is (a 15 évvel ezelőtti volt Iszinbajeva első vb-címe, amelyet további hat követett szabadtéren és fedett pályán).

Ezen kívül a magyar kormányfő és a korábbi klasszis beszélgetésén szó esett a sport nevelésre és a jellem fejlesztésére gyakorolt hatásáról.

A találkozó végén Iszinbajeva meghívta Orbán Viktort szűkebb hazájába, Volgográdba – tudta meg a Nemzeti Sport.