Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Lőrincz Tamás taktikus birkózással vb-döntős

2019.09.16. 13:35

A nurszultáni birkózó világbajnokságon a 77 kilós kötött fogású Lőrincz Tamás bejutott a döntőbe. Az elődöntőben a kazah Dilmuhamedov ellen neki kedvezett az 1-1-es döntetlen, mert az övé volt az utolsó pont.

Az első három percben a magyart intették meg, amiért egy pontot kapott a riválisa, leküldték, de jól védekezett, és kijött a pörgetésből.

A második három percben Lőrincz ment előre, Dilmuhamedovot intették meg, de a magyar sem tudott akciót csinálni rajta. Az egész nap nagy formát mutató kazah fel tudott állni a lenti helyzetből.

Mivel az a szabály, hogy a győzelem azé, aki utoljára pontot kap, a kazah aktívan ment előre az utolsó percben, de Lőrincz megingathatatlan volt, így készülhet a keddi fináléra. Ezzel biztosította a helyét a jövő évi olimpián. Lőrincz tavaly is döntőt birkózott, de be kellett érje az ezüsttel, mert az orosz Csehirkin jobb volt nála. Kedden elérheti élete legnagyobb sikerét. 

A keddi döntőben a svéd Alex Bjurberg Kessidis lesz az ellenfele.

Testvére, a 87 kilós Viktor hétfőn magyar idő szerint fél négy után harcol a vb-aranyért, ő vasárnap hasonló taktikával menetelt a fináléig.