Már szinte minden tiszta az eltűnt súlyemelő ügyében

2019.09.22. 22:17 Módosítva: 2019.09.22. 23:14

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra a hazai sportági szövetség elnöke szerint, írja az MTI.

„Ha jól emlékszem, csütörtökön kaptuk meg a levelet, de szerdán felhívott Tiszeker Ágnes, és kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a világbajnokságra, függesszük fel a versenyzési jogát” – mondta Dobos Imre a Nemzetisport.hu-nak arra a felvetésre, hogy a szövetség kapott-e tájékoztatást doppingvétségről a MACS részéről.

Magát Krisztina a 2018-as súlyemelő-Európa-bajnokságon
Magát Krisztina a 2018-as súlyemelő-Európa-bajnokságon

Az elnök kitért rá: Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója azt mondta neki, hogy nincs megalapozott doppingvétség, majd Dobos Imre hozzátette, a biológiai útlevél adatai kapcsán vetődtek fel kérdések”.

A magyar csapat szombaton érkezett meg Pattayába, a világbajnokság helyszínére, de nem tartott társaival Magát Krisztina.

Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna eljönnie Budapestről – mondta az MTI érdeklődésére a válogatott szövetségi kapitánya, Gyurkovics Ferenc. – Nekem nem jelezte, hogy mi az oka otthon maradásának.”

Dobos azt mondta, a szövetségi kapitány tényleg nem tudott a távolmaradás okáról, ő Pattayában szembesült a tényekkel”.

A 30 éves Magát doppingeltiltását követően újrakezdte a versenyzést, és a 2018-as Európa-bajnokságon plusz 90 kilogrammban ezüstérmes volt, a világbajnokságon pedig 12. lett.