Magát tisztázta magát: Nem tűntem el

2019.09.23. 09:09

Megszólalt az elmúlt napok eseményei után Magát Krisztina súlyemelő, akit pár órán keresztül eltűntnek hitt a thaiföldi világbajnokságra érkező szakvezetés. A szövetségi kapitány hiába várta a reptéren, aztán a hír terjedése után a rokonok és ismerősök is elkezdtek aggódni a sportolóért.

Aztán kiderült, hogy a világbajnokságra benevezett Eb-aranyérmes Magát nem tűnt el, már a hét elején jelezte, hogy sérülése miatt nem utazik el a thaiföldi Pattayába. A Blikk utolérte a sportolót, aki azt mondta:

Nem tűntem el. Mindenki aggódva keres, a rokonaim is, hogy hova lettem, mi történt velem. A szövetség természetesen tudott arról, hogy nem utazom a vb-re, jeleztem, sérült vagyok, a szövetségi kapitánnyal viszont nem beszéltem

– mondta Magát Krisztina, akinek a lap szerint a hangján érződött, hogy nagyon megviselte az ügy.

Bonyolítja az ügyet, hogy közben az is kiderült, hogy egy magyar súlyemelő – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – pozitív doppingmintát adott szeptemberben. Az Nso.hu vasárnap este azt írta: a Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra a hazai sportági szövetség elnöke szerint.

A Blikk megkérdezte a 2014-ben doppingvétségen ért és egy évre eltiltott Magáttól, tudja-e, ki vétett a szabályok ellen, és hogy ő maga a közelmúltban részt vett-e ellenőrzésen, de erre nem kívánt reagálni.