Öltözni is nehezen tud, nem indul a vb-n Berki Krisztián

2019.09.27. 12:44

Vállproblémája miatt nem indul a stuttgarti világbajnokságon a visszatérésen dolgozó Berki Krisztián, ám ennek ellenére elutazik a csapattal Németországba, hogy segíteni tudja a többi tornász munkáját. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki korábban is csak injekciókat kapva tudott edzeni, ám csütörtök késő estére kiderült, hogy az állapota miatt nem indulhat a világbajnokságon.

Berki múlt csütörtökön kapta meg az utolsó injekciót, utána jól sikerültek az edzései, majd „csütörtökön a melegítéskor a vállkörzés során mintha beakadt volna a kezem, hallottam egy roppanást, és hirtelen nagy fájdalmam lett, a kezemet már nem tudtam 45 fok fölé emelni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hétfő délutáni tréning utolsó mozdulatánál olyan érzésem volt, mintha kiment volna a vállam és vissza, de semmi probléma nem volt utána, így nem is foglalkoztam vele” – árulta el. Az olimpiai bajnok és edzője, Kovács István csütörtökön rögtön jelezték a problémát a gyógytornásznak és az orvosnak, akik minden további mozgástól látatlanban eltiltották.

Azonnal MRI-vizsgálatra került sor, és a diagnózis szerint egy kis darab lepattant a vállából. Az orvosok két lehetőséget kínáltak fel számára: vagy azonnal megműtik, de az sem garancia arra, hogy jövő vasárnap versenyezni tud a stuttgarti vb-n, és nagyobb kárt is okozhat, vagy pedig egy nagyobb, tervezett operációra kerül sor a későbbiekben.

Berki legutóbb 2017 áprilisában, a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett, ahol ezüstérmes lett. Ezután megsérült, az első műtét ráadásul rosszul sikerült, ezért további két beavatkozásra volt szüksége, és nemrégiben elismerte, hogy soha többé nem lesz százszázalékos a válla.

(Index/MTI)