Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Kötelezték az öttusakapitányt, írjon jelenléti ívet, melyik edzésen vett részt

2019.10.05. 12:36

Röviddel a budapesti rendezésű öttusa-vb után háború indult a magyar szövetségen belül: Tibolya Péter, az UTE szakosztályvezetője nyílt levélben ment neki a kapitány Kállai Ákosnak, reagálva Kállai pár nappal ezelőtti interjújára. Kállai csütörtökön beszélt a Nemzeti Sportnak többek között arról, hogy konfliktus alakult ki a szövetség és a klub között Földházi Zsófia átigazolása kapcsán.

Tibolya a Nemzeti Sport szombati számában közölt (szerkesztett) nyílt levelében azt írja az öttusakapitány Kállai Ákosról, hogy a szövetség menedzsmentjének arra kellett köteleznie a kapitányt, hogy írjon jelenléti ívet, melyik edzésen jelent meg, a versenyzők ugyanis jelezték, hogy a kapitány nem jár edzésekre, és nincs kapcsolata a versenyzőkkel. Tibolya kitér arra is, hogy három év alatt nem készült szakmai stratégia, ráadásul Kállai pont a budapesti vb rajtja előtt két héttel ment szabadságra.

Fölházi kapcsán leírja, hogy az aktuális olimpiai ciklus legeredményesebb magyar öttusázója, akit az UTE mentett meg azzal, hogy 2019-ben leigazolták a KSI-től. Kállai szövetségi kapitányként ugyanakkor semmilyen segítséget nem nyújtott Földházinak, véli Tibolya, aki azzal zárja, hogy a szövetség elnökségén múlik, hogy hagyja-e tovább Kállait a helyén, vagy a sportág érdekében változtatást eszközöl.