Szupertájfun csaphat le a japán F1-es nagydíjra és a rögbi-vb-re

2019.10.08. 13:22

Szuper tájfun veszélyeztetheti Japánban a rögbi-világbajnokság több mérkőzését és a hétvégi Forma-1-es Nagydíjat is Oszakában.

A Japán Meteorológiai Intézet jelentése szerint a Hagibisz nevű tájfun az idei év legerősebb trópusi vihara lehet az országban, szombaton heves esővel és széllel érkezik majd meg Japán déli részére, a Kjúsú szigetre.

A rögbi-vb több fontos meccsét is elmoshatja a tájfun, szombaton Írország játszik Szamoával, vasárnap Wales és Uruguay csap össze Fukuokában, de Jokohamában is okozhat problémákat a tájfun, ahol szintén két vb-meccset rendeznek. A tájfun kellemetlen helyzetet idézhet elő, mert a rögbi szabályai szerint időjárás miatt félbeszakadt meccset döntetlenként kell kezelni, és mindkét csapat két-két pontot kap.

A Forma-1-ben, a szuzukai időmérőt és a versenyt moshatja el a tájfun. A japán nagydíjat többször érintette már vihar. 2014-ben Jules Bianchi az esőzés miatt balesetezett, majd később bele is halt sérüléseibe. 2010-ben pedig szombat délután helyett vasárnap reggelre kellett tenni az időmérőt tájfun miatt.

(via ESPN)