Emma
-2 °C
6 °C

Rasszista incidens miatt kétszer is leállt a Bulgária–Anglia Eb-selejtező

2019.10.14. 23:19 Módosítva: 2019.10.14. 23:28

Kétszer is le kellett állítani karlengető bolgár szurkolók miatt a Bulgária–Anglia Eb-selejtezőt. 

A meccset először a 28. percben állították le, és bemondták, hogy ha a szurkolók nem hagyják abba a rasszista viselkedést, végleg leállíthatják a mérkőzést. Később a 43. percben megint le kellett állítani a meccset,  amit azután folytattak, hogy a bíró beszélt Gareth Southgate szövetségi kapitánnyal. 

A szurkolók feketébe öltözött, kendőkkel eltakart arcú csoportja nem sokkal azután elhagyta a stadiont, hogy másodszorra is leállították a mérkőzést. A BBC Radio 5 Live szerint távozás közben sem hagytak fel a karlengetéssel. A félidőnél a hatperces hosszabbítás után a helyiek csapatkapitánya, Ivelin Popov félrevonult és helyi beszámolók szerint a szurkolók egy szűk csoportjával kiabált, miközben társai elhagyták a pályát. 

A Levski stadion alapból részlegesen nyithatta meg a kapuit a mérkőzésre, miután Bulgáriát megbüntették rasszista rigmusok miatt, amiket a szurkolók a Csehországgal és Koszovóval vívott meccsek alatt skandáltak.

A mérkőzésre fel voltak készülve a játékosok. Tammy Abraham csatár szerint megbeszélték, hogy ha nem kezelhető a probléma, lesétálnak a pályáról. Southgate tartott a hétvégén egy egyeztetést, amin megbeszélték, hogy az UEFA három lépéses protokollja szerint járnak el, miszerint először a bemondó felszólítja a szurkolókat, hogy hagyjanak fel a rasszista viselkedéssel. Ezt követően megszakítják ideiglenesen a mérkőzést, és ha ezután se állnak le a szurkolók, beszüntetik a mérkőzést. 

A mérkőzést végül 6-0 arányban nyerték az angolok, de a BBC közvetítése szerint akár két számjegyű is lehetett volna a vége, ugyanis a gólok mellett temérdek helyzetet hagytak ki. 

(BBC)