Október 25-én kezdődik a jegyértékesítés a Puskás Aréna nyitómeccsére

2019.10.22. 21:26

November 15-én egy Magyarország–Uruguay-mérkőzéssel avatják majd fel a Puskás Arénát, és most már szinte minden fontos infó kiderült a mérkőzésről.

A kétlépcsős jegyértékesítés október 25-én délelőtt 10 órakor indul - írja az MLSZ. Jegyeket online és személyesen lehet vásárolni. Az első szakaszban csak olyanok vehetnek jegyet, akik tagjai az MLSZ Szurkolói Klubjának. Egy személy összesen hat jegyet vásárolhat, de csak olyanoknak, akik szintén a Szurkolói Klub tagjai.

A jegyértékesítés második hulláma október 28-án reggel 10-kor kezdődik, ekkor megnyitják a nagyközönségnek a maradék jegyeket.

Az MLSZ hatalmas rohamra számít, ezért két újítást is bevezetnek az online jegyértékesítésben. Az egyik, hogy megnövekedett forgalom esetén bekapcsol a vásárlási oldalon egy úgynevezett előszoba-funkció. Ennek az a lényege, hogy a rendszer érkezési sorrendbe engedi a felhasználókat a jegyértékesítési felületre, hogy az ne álljon le. Az előszobában várakozó vásárlók pedig látni fogják, hogy mi a sorszámuk, illetve, hogy várhatóan mennyit kell várniuk.

A másik újdonság pedig az, hogy a gyorsabb jegyeladások érdekében a szektor és a jegyek számának kiválasztása után a rendszer automatikusan ajánlja fel a helyeket. Amennyiben ez megfelel, akkor lehet menni a kasszához, ha pedig nem, akkor újra ki kell választani a szektort és a darabszámot, és várni, hogy mi lesz a rendszer következő ajánlata.

A mérkőzésre a legolcsóbb jegy 3000 forintba kerül majd, a legdrágább sima jegy 12 ezer forint lesz, a VIP jegyeket pedig 40 ezer forintért mérik. A Szurkolói Klub tagjai a teljes jegyértékesítési folyamat alatt 15 százalék kedvezményt kapnak.

A mérkőzésre már csak azért is fokozott érdeklődés várható, mert azon túl, hogy ez lesz az új Puskás Aréna nyitómeccse, egyben ez lesz a 97-szeres válogatott Gera Zoltán búcsúmérkőzése is.