Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Börtönbe vele! – skandálták a baseballdöntőre kinéző Trumpnak

GettyImages-1183848205
2019.10.28. 09:14

Illusztris vendége volt a World Series, vagyis a profi baseballdöntő ötödik meccsének vasárnap, amire az amerikai elnök Donald Trump is kilátogatott, ha már ráért, és pont Washingtonban játszott egymás ellen a Washington Nationals és a Houston Astros.

A washingtoni közönség viszont nem látta szívesen Trumpot, akit miután megmutattak az óriáskivetítőn a harmadik inning végén, egyrészt hatalmas füttykoncert, majd az egész stadionban zúgó skandálás fogadott. A közönség azt kiabálta, hogy

Börtönbe vele!

Trump egy egész sor politikai támogatójával együtt nézte a meccset az úgynevezett Washington-páholyban, vele volt felesége, Melania Trump, Dick Cheney lánya, Liz Cheney, illetve az Astros miatt több prominens texasi képviselő is. A meccs végét viszont – részben az erősen demokratapárti közönség miatt – nem várták meg, késve érkeztek, majd korán le is léptek a döntőről.

Ami a döntő ötödik meccsét illeti, a Houston Astros idegenben tudott nyerni 7-1-re, ezzel sorban harmadik meccsüket nyerték – mindhármat idegenben –, és egy győzelemre vannak attól, hogy 2017 után másodszor is bajnokok legyenek az MLB-ben. Érdekesség, hogy eddig mind az öt meccsen idegenbeli siker született az idei World Seriesben. Folytatás magyar idő szerint szerda hajnalban, már Houstonban a hatodik meccsel.

Borítókép: Donald Trump a Washington Nationals és a Houston Astros közötti baseballdöntő ötödik meccsén Washingtonban 2019. október 27-én. Fotó: Patrick Smith / Getty Images