Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Továbbáll a női röplabdakapitány

2019.10.29. 21:08

Jan De Brandt szövetségi kapitány távozik a magyar női röplabda-válogatott éléről - közölte a magyar szövetség (MRSZ). 

A szervezet esti közleményéből kiderül, hogy kedden ülésezett az elnökség, és az egyelőre még kérdéses, hogy a román Bogdan Tanase kap-e újabb szövetségi kapitányi szerződést a férfiválogatottnál.

A 60 éves belga Jan De Brandt tavaly márciusban vette át ismét a csapat irányítását azok után, hogy 2014 márciusa és 2016 decembere között már vezette egyszer a női csapatot, amellyel kétszer is kijutott az Európa-bajnokságra, és 2015-ben megnyerte az Európa Ligát.

Irányításával a magyar válogatott 2015-ben 28 év elteltével szerepelhetett Eb-n, és a legjobb 12-ig jutott. 

A női válogatott idén társrendezőként vett részt az Eb-n, de nem jutott tovább a csoportjából. 

Az MRSZ hamarosan felveszi a kapcsolatot a lehetséges jelöltekkel a kapitányi poszt betöltésére. 

Az elnökségi ülésen a szövetségi kapitányi beszámoló kiegészítésére került sor, amelyben Jan összegezte, ami a válogatottal a nyáron történt. A magyar válogatottnál - 2014 óta - betöltött szerepéről is beszélt, illetve a beszámoló végén nyilvánvalóvá tette, hogy más kihívások után szeretne nézni, ezért megköszönte az eddigi lehetőségeket, így mind a szövetségi kapitányi, mind az eltervezett szakmai igazgatói feladatoktól eltekint

- nyilatkozott a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt. 

A közlemény szerint Bogdan Tanase sorsa még nem dőlt el, az MRSZ két hét múlva tárgyal majd arról, hogy a román szakember folytathatja-e a munkát a férfi nemzeti csapat élén. (MTI)