Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Kőváriné Ivánfi Brigitta világbajnok lett szkanderben, ballal

2019.10.31. 21:30

Kőváriné Ivánfi Brigitta a Romániában zajló szkander és paraszkander vb-n a női masters 70 kilogrammos kategóriában világbajnok lett csütörtökön - adta hírül a Nemzeti Versenysport Szövetség.

Bal kézzel volt veretlen, pénteken pedig indul a jobbkezes verseny, ott is asztalhoz áll, hétvégén pedig a felnőtt kategóriában is megméretteti magát.

dobogo vb
Fotó: NVESZ

A 2019-es világbajnokságnak Konctanca ad otthont, a világversenyen 54 ország 1210 versenyzője indult. "Kőváriné Ivánfi Brigitta egész nap ellenállhatatlanul küzdött, eljutott egészen a döntőig, ahol a brazil Rose Santost győzte le" - írja a közlemény.

„Brigiről tudjuk, hogy nagy küzdő. Ma ráadásul olyan szériát fogott ki, hogy nem nagyon akadt ellenfele. Fantasztikus dolog, hogy megvan a magyar küldöttség második érme, és az ráadásul arany. Brigi jobb kézzel is indul, sőt láthatjuk majd a felnőtt kategóriában is” – mondta Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke, aki a súlycsoport éremátadója volt a versenyen.

A konstancai vb-n korábban Verbóczki Luca állhatott dobogóra, miután a juniorok között jobb kézzel a harmadik helyen zárt.

A csütörtöki versenynapon a para szakágban több éremesélyes is volt, de végül négy 4. helyezéssel zártak a magyarok: Budai Miklós, Farkas István, Simon Dániel és Hernyák Imre vb-pontszerzőként végzett.